2 augusti 2019
13:40

FC Wasa yj FIN

Referat: Djurgårdens IF - FC Wasa yj FIN

I vår andra match för dagen trycks vi tillbaka ordentligt av våra finska motståndare FC Wasa yj. Motståndarna tar tag i taktpinnen direkt och spelar mycket bra och snabb fotboll på en touch. Tjejerna försvarar sig bra och kommer alltmer in i matchen, men det är tack vare vår fantastiska målvakt Nadine som vi går till halvtidsvila 0-0. Nadine står för en handfull helt osannolika frilägesräddningar - världsklass!!!

I andra halvlek sätter vi högre press och tar lite oväntat matchbilden ledningen då Frida gör mål efter framspelning av Thea. Just efter en kollektiv press där motståndarna inte lyckas sätta igång sitt eget spel. Wasa går till stark motoffensiv och kvitterar några minuter senare efter några misslyckade rensningar i eget straffområde från vår sida.

Resterande del av matchen blir mycket jämn och tuff och matchen slutar oavgjort. Vi håller ihop laget, jobbar tillsammans och spelar ett organiserat försvarsspel och kontrar när tillfälle ges. Grymt jobbat tjejer!